Skip to content

Danışan ile danışman arasında gizlilik ve etik ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilen,  psikolojik değerlendirme ve müdahalelerin yer aldığı güven ilişkisi zemininde yürütülen çalışmalardır.

En temel amacı danışanın iyilik halinin arttırılmasını. Danışmanlık sürecinde işlevsel problem çözme stratejileri, iletişim ve ilişki becerileri,  sosyal beceriler, duygu regülasyonu becerileri geliştirmeye olanak sağlamaktadır.

Bireyler, danışmanlık sürecinde kendi hayatını yönetebilecek temel becerileri kazandığı ve işlevsel hale getirdiği sağlıklı kişiler olma yolunda özveri ve sorumlulukla yol katlettikleri bir süreçtir. 

Bu süreçte kendi içsel sürecini, çevresindeki bireylere karşı ve problemler karşısında alternatif stratejiler geliştirebildiği proaktif bir gelişim sürecidir.

Bireyler seans sürecinde deneyimlediği yaşam olaylarına karşı farklı açılarından yaklaşmayı sağlıklı stratejiler çerçevesinde içselleştirir.

İşlevsel becerileri içselleştirme süreci bireyin yeniden yapılanmasını sağlayarak hayattan keyif almayı ve mutlu olmayı beraberinde getirerek bireylerin yaşam kalitesini arttırmaktadır.

Işlevsiz bir hale dönüşen çaresizlik ve öfke gibi duyguların oluşturduğu psikolojik problemlerin giderilmesinde destekleyici olunmaktadır. Psikolojik destek sürecinde yaşadığı sorunların dinamiklerini, temel nedenlerini, bakış açısını, çocukluk ve gençlik dönemlerini bu sorunun nasıl etkilediği ve bu sorunla nasıl başa çıkabileceği konusunda kalıcı ve işlevsel çözümler geliştirilir.

Kişi belirtilen sorunları yaşadığında psikolojik destek alması iyilik hali için önem arz etmektedir.

Bu sorunlar başlıca;

Başlıca bireysel danışmanlık hizmetleri;

PSİKOLOGLARIMIZA Danışın

İletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşabilirsiniz

Formu kullanarak bize mesaj gönderebilirsiniz, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.